De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken Ze zal daarbij meestal doorvragen naar de reden voor de afspraak. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten. Iedereen moet persoonlijk bellen voor het opvragen van een uitslag. Dit omdat wij zorgvuldig dienen om te gaan met het medisch geheim en het privacybeleid. Een uitzondering hierop zijn kinderen jonger dan 16 jaar. Een ouder of voogd kan hier ook over bellen.
In onze praktijk werken tien (part-time)praktijkassistentes.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Oren uitspuiten
- Bloeddruk meten
- Hechtingen verwijderen
- Bevolkingsonderzoek
- Diabetes controle
- Doppler/Vaatonderzoek
- ECG
- 24-uurs bloeddrukmeting
- Wratten behandeling
- Tapen en zwachtelen
- Wondverzorging
- CRP sneltest
- Longfunctie onderzoek
- MMSE geheugentest
- Holterfoon
Maak hiervoor telefonisch een afspraak.
U krijgt in principe de assistente van uw eigen huisarts aan de telefoon. Alle assistentes werken wel samen. Vooral in de middag kan het daarom gebeuren dat u door een van de andere assistentes te woord wordt gestaan.
Balie-assistentes
We hebben twee balie-assistentes, Zoreh Karimpour en Anouk de Koning die u te woord staan als u binnenkomt. Zij zijn “het gezicht van onze praktijk”. Zij zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de balie en in de wachtkamer. Ze doen zelf klein laboratoriumonderzoek. Zij maken voor u afspraken en geven ook verwijsbrieven en laboratoriumformulieren af. Voor het urine-onderzoek vragen zij u om een formulier in te vullen.
Medische uitslagen worden bij voorkeur niet aan de balie doorgegeven. Hiervoor kunt u bellen met de praktijkassistente.
|
|
Praktijkondersteuners
Wij hebben drie medische praktijk ondersteuners: Astrid Geisterfer, Caroline Zuiker en Belinda van Deijk.
Caroline en Astrid begeleiden de astma, COPD, CVRM patiënten. Ook voor het stoppen met roken kunt u bij hen terecht. Astrid doet ook de begeleiding van diabetici. Zij doen dit al enkele jaren. Dit heeft de kwaliteit van de behandeling duidelijk verbeterd.
Belinda werkt voornamelijk als diabetesverpleegkundige in de HOED. Zij begeleidt patiënten met type 2 diabetes binnen de zogenaamde diabetes caroussel. Ook doet zij het artrose-spreekuur, een project in samenwerking met de fysiotherapeuten.
Dit alles draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van zorg.
|
|
De praktijkondersteuners doen zelfstandig hun spreekuur, steeds onder supervisie van de eigen huisarts van de betreffende patiënt. De specifieke medische kennis van de praktijkondersteuners is groot. Zij hebben veel ervaring opgebouwd in hun vakgebied.
Praktijkondersteuners GGZ
Verder werken bij ons drie praktijkondersteuners voor psychische problematiek. Wij hopen zo de psychische problemen, die anders bijvoorbeeld naar Jeugdzorg of Riagg zouden worden doorverwezen, zelf te kunnen oplossen. Wij verwachten dat dat beter zal zijn.
Paola Tol is er voor problemen met kinderen en jeugdigen. Zij werkt op woensdag en donderdag.
Monique Koeman is er voor volwassenen. Zij werkt op Maandag, donderdag en vrijdag in de HOED en op dinsdag via beeldbellen vanuit huis.
Hélène Vissers is er voor volwassenen. Zij werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.
|
|
|
Physician Assistant
Per 1 maart 2024 hebben wij een Physician Assistant in dienst. Chantal Bos werkt 3 dagen per week binnen onze praktijken.
Wat doet een PA ?
Een PA ondersteunt de huisarts in brede zin. Hij of zij mag een diagnose stellen, een behandelplan opstellen en medicatie voorschrijven.
De doktersassistentes zullen beoordelen of patiënten verwezen kunnen worden naar de PA. Zij doen dit door middel van telefonische triage, zoals u dit al gewend bent. Op basis van de hulpvraag kunnen zij inschatten of u op het spreekuur van de PA kunt komen of toch door de huisarts gezien moet worden.
Medische problemen die bij de PA op het spreekuur gezien kunnen worden
De volgende medische problemen kunnen bij de PA op het spreekuur worden ingepland:
- Klachten aan het bewegingsapparaat zoals knie, verstuikte enkel, pijnlijke pols, ellenboog of vinger, lage rugpijn.
- Uiteenlopende kleine kwalen zoals oorpijn, rode huid, teennagel problemen en jeukklachten.
Bovengenoemde klachten zijn slechts enkele voorbeelden. Uiteraard werkt de PA nauw samen met de huisartsen en vindt overleg plaats in geval van twijfel.
Management
Tenslotte hebben we nog een praktijkmanager, Noor Weidinger, die een spilfunctie in onze organisatie vervult.
Noor is ons aanspreekpunt voor alles wat met het management te maken heeft. Zij verzorgt o.a. de contacten met de zorgverzekeraars.

Email: n.weidinger@hamdam.nl . Direkt telefoonnummer: 0299-659051.
Nummer voor intercollegiale zaken: 0299-659040.